miércoles, 11 de noviembre de 2015

MARIA PLAZA I TAMARIT. FMI DE JLF DE PAIPORTA 2016


La xiqueta Maria Plaza i Tamarit va ser exaltada el passat 3 d’Octubre de 2015 com a la màxima representant dels fallers infantils de Paiporta. El dia 28 del mateix mes vam tindre el plaer d'entrevistar-nos amb ella i, de seguida, ens va demostrar que és una xiqueta que està a l'altura del càrrec que ostenta. En les dos hores d'entretinguda xarrada que vam tindre, arribem a conéixer un poquet millor a esta xiqueta que representarà als xiquets paiportins en l'exercici de 2016.

Maria ens va comptar que és fallera des que va nàixer, sempre ha pertangut a la mateixa comissió, la Falla Sant Antoni de Paiporta, de la qual va ser Fallera Major Infantil l'any 2011. Este va ser un any molt important per a ella, ja que va tindre la sort que son pare fora el president de la comissió. Va ser el seu pilar fonamental en els actes a què havia d'acudir, i guarda un especial record d'eixe any, va ser la primera vegada a Paiporta que l'ofrena a la verge es va fer a un bust real i no al mosaic pintat en la fatxada de l'església.


           L'any 2012 es va presentar Fallera Major Infantil de Paiporta, però no va ser l'única candidata i no va tindre sort, va eixir triada com a Cort d'Honor, cosa que també va disfrutar moltíssim i li va fer passar un gran any. Enguany, sense ella saber-ho, els seus pares han tornat a presentar-la al càrrec i esta vegada, sí, María ha sigut triada Fallera Major Infantil de Paiporta!

            Maria ens compta que és una gran satisfacció per a ella representar als fallers infantils del seu poble. Sap que no serà fàcil, ha d'estar al cent per cent en tots els actes, que no seran pocs, i compaginar tot amb els seus estudis. Però tot l'esforç li va a valdre la pena, està complint un somni. Li preguntem quin és el seu acte favorit i, emocionada, ens conta l'indescriptible que és per a ella el veure els fallers vestir la Mare de Déu dels Desemparats amb un manto de flors. María és catòlica practicant i ressalta la importància en estes festes, tant de Sant Josep com de la Mare de Déu.

             També li preguntem si de major li agradaria arribar a ser FM de la JL de Paiporta, somrient ens contesta que "claro". Remarca que a més de la importància de disfrutar i passar-nos-ho bé en falles, deu d'haver-hi un esforç i unes responsabilitats, i per a ella és un honor el poder fer estes tasques com a Fallera Major, tant de la seua comissió com de la seua Junta Local.
           I arribem a un tema que causa molta expectació. Els últims anys a Paiporta les Falleres Majors Infantils han sorprés a molts amb els seus discursos en l'acte de la Cridà. És conscient de com d'alt han deixat el pavelló les seues antecessores i reconeix estar ja preparant-ho. La seua família, com sempre recolzant-la en tot, va llegint el que ella escriu, però preferix ser ella qui escriga tot el discurs. Té molt clar el que vol expressar als fallers i sap que un discurs escrit des del cor, sempre serà bo.

          I així hem conegut un poquet més a Maria, una xiqueta de 13 anys que per fi veu complit el seu somni de ser la fallera major infantil del seu poble, Paiporta. Hem descobert la maduresa en les seues paraules, les idees tan clares que té i l'honor que li suposa portar eixa banda que tant significa per a qualsevol fallera.

          Maria, encantades d'haver-te conegut, només ens queda desitjar-te un feliç regnat. Mil gràcies."

 

Sari Ortí

“Yo también disfruto viendo trajes de fallera”

No hay comentarios:

Publicar un comentario