miércoles, 11 de noviembre de 2015

ANDREA PUIG I SERRANO. FM JLF DE PAIPORTA 2016






         La senyoreta Andrea Puig i Serrano, va ser exaltada el passat 3 d'Octubre de 2015 com a Fallera Major de Paiporta. Als pocs dies, hem tingut el plaer d'entrevistar-nos amb ella i, ens ha demostrat que, a pesar de la seua joventut, és una dona conscienciada amb les responsabilitats que porta este càrrec i, sobretot, orgullosa de ser el que és enguany: la Fallera Major del poble de Paiporta.
         
         Andrea té 20 anys i és fallera des d'un mes abans de nàixer, quan sa mare, fundadora de la comissió a què pertany tota la vida, la Falla Sant Antoni de Paiporta, la va apuntar, pressentint que eixa sang fallera que ja hi havia en la família continuaria corrent per les venes de la seua filla.

  L'any passat va ser la Fallera Major de la seua comissió i l'any 2013 ja va formar part de La Cort d'Honor de la JL de Paiporta. Així que Andrea ja sap de que va açò. Ens compta que sempre ha volgut arribar a ser la màxima representant de les falles paiportines, es va quedar amb l'espineta de no haver sigut mai FMI, així que ara els seus somnis s'estan complint tots de colp.


             És molt sorprenent saber a què vol dedicar-se Andrea, i no perquè no olore a pólvora d'una hora lluny, sinó perquè no és ofici molt comú entre dones. Andrea està estudiant el tercer curs de Belles Arts, però al seu torn, realitza el mòdul, recentment creat, per a ser Artista Fallera, i és que a això és al que li agradaria dedicar-se. Ens explica el complicat que és quadrar els horaris dels actes i compromisos que comporta el càrrec amb els exàmens i pràctiques dels seus estudis. Però amb organització tot és possible, i de moment Andrea està molt feliç d'estar vivint esta experiencia.

            Al parlar dels actes fallers, Andrea, ens diu que el dia de Sant Josep té un significat molt especial per a ella. Sempre, en cada una de les misses cap a ell, li ve al record el seu iaio Josep, molt important per a ella, per això viu este acte d'una forma tan emotiva i és, junt amb l'ofrena a la Verge, un dels seus dies favorits.

            Encara té molt recent el seu regnat i ens parla entusiasmada d'ell. Va tindre la sort d'arreplegar el banderí amb el primer premi al monument gran, quelcom que no s'oblida mai. També és cert que han sigut unes falles on el temps no ha acompanyat: núvols, pluges i vent, la qual cosa li va fer entristir el dia de la cremà, al veure que el President i la Fallera Major infantils van haver de ficar-se dins del casal per a veure cremar el seu monument.

            També li hem preguntat per la indumentària: tradicional o fallera? Ella ens diu que el seu trage de fallera favorit és el del segle XIX. Sap diferenciar molt bé la indumentària tradicional valenciana dels trages de fallera i té molt clar que posar-se i que no per a cada acte.
  Igual que Maria, Andrea ja està preparant el seu discurs per al lligue de la Cridà, els seus familiars també li ajuden llegint el que ella va escrivint.
És conscient de com ho han fet de bé les FFMM en anys anteriors i, a més, ens diu que "María parla molt bé i serà difícil superar el seu". Des d'ací sabem, després de parlar amb elles, que les dos van a fer-ho magníficament.

                Andrea es plantejarà l'apuntar-se a una comissió de València per a saber com es viuen allí les falles i per a intentar complir un altre son: arribar a ser la nostra Fallera Major de València. Des d'ací et desitgem tota la sort del món, Andrea, ens ha encantat conéixer-te i saber la bellesa, tant interior com exterior, que tenen els paiportins com a màxima representant de les falles.

Sari Ortí

“Yo también disfruto viendo trajes de fallera”
            

No hay comentarios:

Publicar un comentario